Brasserie St. Feuillien, een familie gepassioneerde brouwers.

GESCHIEDENIS BROUWERIJ
Rond 1125, in het stadje Le Rœulx, stichtten jonge gelovigen de Abdij van Saint-Feuillien. De Ierse monnik die de streek kwam kerstenen werd er op een oktoberavond in 655 vermoord. Sindsdien kwamen talloze pelgrims op deze plaats hun martelaar vereren. Elke ochtend kleurde de dauw bloedrood.

Zeven eeuwen lang was de abdij een centrum voor gebed en studie, maar ook een economische, administratieve en culturele spil. Dertig tot veertig monniken leefden er, omringd door boeren en tal van ambachtslieden – onder hen ook een brouwer. Zoals zoveel religieuze instellingen veroordeelden de soldaten van de Franse Revolutie de abdij in 1796. Het bier Saint-Feuillien verdween … Gelukkig niet voor een lange tijd.

TERUGKEER BROUWERIJ
De brouwerij St-Feuillien werd in 1873 opgericht door Stéphanie Friart.
Nu de vijfde generatie aan de slag is, gaat de familie Friart verder met de productie van een breed scala van bieren, waaronder het bier van de Abdij St-Feuillien, de Saison en de Grisette, met de wens om zich in de geschiedenis van de regio te verankeren en de lokale traditie verder te zetten.

De familiebrouwerij besteedt voortdurend aandacht aan de kwaliteit van haar producten en investeert op een duurzame manier in hulpmiddelen. Zo worden, met nog steeds dezelfde passie en knowhow, nieuwe bieren ontwikkeld, zoals de St. Feuillien Baryelwine en de Belgain Coast IPA.

Het afgelopen decennium werd gekenmerkt door belangrijke investeringen, zoals de installatie van een geheel automatische en krachtige brouwzaal.

LA CONFRERIE DE SAINT-FEUILLIEN
De term “confrérie” of broederschap getuigt van tradities uit het verleden en heeft een religieuze en mysterieuze connotatie. Vandaag wordt hij echter gebruikt om verenigingen met een folkloristisch, gastronomisch, bacchisch karakter. Broederschappen van brouwers komen vaak voor in Belgie en bestaan uit vaklieden en liefhebbers van bier. Ze promoten producten uit de streek die ze vertegenwoordigen.

ASSORTIMENT BIER
St. Feuillien BlondSt. Feuillien BruneSt. Feuillien TripelSt. Feuillien NoëlSt. Feuillien Grand CruSt. Feuillien Belgian Coast IPASt. Feuillien SaisonGrisette BosvruchtenGrisette KersenGrisette Blanche BioGrisette Blonde Bio

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s