Wilderen, brouwerij en stokerij

Een brouwerij met een rijke geschiedenis die vandaag de dag in eigendom is van Mike en Roniek. Een prachtig en excentriek stel dat verantwoordelijk is voor een assortiment van prachtige bieren en destillaten.

DE VROEGERE BROUWERIJ
De brouwerij van Wilderen vertelt ons een vroege geschiedenis, die helemaal terugvoert tot het jaar 1642.
De winning van Wilderen was een economische productie-eenheid die in eigen behoeften voorzag. Met het hout van bomen timmerde men de vakwerkhoeve, met grond leemde men de muren van de boerderij, schapen en runderen zorgden voor melk, wol en leer. Landbouw en veeteelt zorgden voor voedsel.
De grote winningen zoals die van Wilderen hadden hun eigen brouwketels waarvan de draf dan weer richting ossenstal ging en daar bevindt zich nu Brouwerij Wilderen anno 2011.

De brouwerij stond in deze periode op de plaats waar later het bakhuis, de melkerij en het washuis gebouwd werden. Onder het huidige woonhuis kan men nog de dichtgemetselde keldergaten van de brouwerij zien

DE HUIDIGE BROUWERIJ
Op de plaats waar er in vroegere tijden de ossenstallen stonden, staat er nu een hypermoderne brouwerij. Bij de restauratie zijn de oude voorgevels van het gebouw volledig gestut en gerenoveerd. Het hedendaagse architectonische ontwerp zorgt voor een aangename spanning tussen het monument van de oude stokerij en het moderne gebouw van de brouwerij. De brouwerij is te bezichtigen en te ontdekken middels rondleidingen.

f4dc1d6_w636_0f2b076w636familysho.jpgWilderen 022BrouwWilderen045Wilderen 01

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s